sport & fysiotherapie 024- 3976251    
sport:        fysiotherapie:  

Fysiotherapie

Vanaf 1 September gestart!

Soorten therapie

  • Reguliere Therapie
  • Hydro Therapie
  • Oedeem Therapie
  • Revalidatie Training
  • Warmte Therapie

TotalVit Fysiotherapie

TotalVit is een fysiopraktijk in Groesbeek. Onze werkwijze is simpel en duidelijk. Iedereen krijgt een intake gesprek waarin we een beeld vormen van jouw klachten. Na dit gesprek vindt er een onderzoek plaats. Hieruit volgt onze conclusie en starten we met behandelen.

Voor onze behandelingen is geen verwijzing van de huisarts noodzakelijk.
Je bent direct welkom!

 

Reguliere therapie

De reguliere fysiotherapeut is dé deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat en adviseert, begeleidt of behandelt cliënten die in het dagelijkse leven worden belemmerd bij het bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en/of gewrichten of gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, de longen en het hart.

Een behandeling kan bestaan uit massagetherapie, oefentherapie, het geven van adviezen en/of een combinatie hiervan. Wij zorgen ervoor dat u, voor zover mogelijk, weer beter kunt bewegen in uw dagelijkse leven.

De laatste jaren gaat bovendien veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Hydro therapie

Hydrotherapie is voor mensen van alle leeftijden, wanneer er sprake is van: reumatische klachten, fibromyalgie, orthopedische klachten (bijv. heup- en knieproblemen, osteoporose, artrose), hypermobiliteit, algemene chronische pijnklachten, bij revalidatie na een ongeval of reparatie, lymfoedeem, lipoedeem, conditie- en mobiliteitstraining, neurologische aandoeningen.

Fysiotherapie in het water kan de belasting van de gewrichten enorm verminderen terwijl wel kracht, stabiliteit en mobiliteit kunnen worden getraind.

Oedeem therapie

Bij mensen die last hebben van oedeem, vaak lymfoedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeemtherapie is geschikt voor mensen met een aangeboren oedeem of een oedeem dat ontstaat na een operatie, bestraling, kanker, chemotherapie, trauma, spataderen of een ongeval, waardoor het gebied rondom de lymfevaten zijn beschadigd. 

Het is belangrijk om vroegtijdig te starten met oedeemtherapie. Hoe vroeger de behandeling plaatsvindt, hoe groter de kans dat we de klachten kunnen verminderen.

Waar lymfoedeem vooralsnog niet te genezen lijkt, is de therapie vooral gericht op het beperken en voorkomen van de toename van het oedeem om de bewegingsmogelijkheden van arm of been te vergroten of in ieder geval te behouden.

Lymfedrainage ondersteund de afvoer van het lymfevocht.

Revalidatie training

Revalidatie training biedt jou de mogelijkheid te revalideren als topsporter. 6 weken lang intensief training en behandeltraject dat onder leiding staat van de fysiotherapeut. 

Bij tijdelijk of langdurig lichamelijk letsel of een functionele beperking. Deze problemen kunnen zijn ontstaan als gevolg van ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening. De revalidatiearts of specialist stelt de indicatie voor behandeling vast. Ook voor postoperatieve revalidatie aan rug, knie, enkel of schouder.

Let op: vraag u behandelend therapeut naar dit traject, hier kunnen extra kosten aan zitten voor de inzet van sportinstructeurs.

Warmte therapie

Warmte kan een lokaal effect op oppervlakkige pijn hebben en wordt aanbevolen bij krampen ( t.g.v darmproblemen, spierpijn, reuma, spanningshoofdpijn, stress, een slechte bloedcirculatie, gewrichtsklachten) en tegen het ontwikkelen van hart- en vaatziektes en beroertes.

Voor iedereen aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer of Parkinson, COPD, chronische bronchitis, Bechterew, reumatoïde artritis en fybromyalgie. Ook in het geval van pijnlijke en stijve spieren een dag na een stevige work-out kan warmte worden gebruikt.

Geïnteresseerd?

TotalVit

Gezondgroesbeek.nl

TotalVit Sport

Cranenburgsestraat 23b
6561 AM Groesbeek
Tel: 0243976251
E-mail:


© Copyright TotalVit