Skip to main content
sport:       fysiotherapie:

Dry Needling Groesbeek

Dry Needling zorgt voor ontspanning in de spieren. Hierdoor wordt bewegen weer gemakkelijker en kan met gerichte oefeningen de oorzaak beter aangepakt worden. 

Dry Needling kan helpen bij de volgende klachten:

  • Stijve spieren en/of gewrichten
  • Bewegingsbeperkingen van nek/schouder of rug
  • Lokale pijnklachten
  • Hoofdpijnklachten

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek een triggerpoint in de spier aanprikt. Een triggerpoint is een knoop in de spier die voor veel pijnklachten kan zorgen. Door te prikken krijgt je een aanspanning van de spier, waardoor hij lokaal kan ontspannen en de klachten verminderen. Er wordt geprikt met een droge naald, waarbij geen vloeistof in de spieren wordt gespoten. Het prikken van de naald wordt door de meeste patiënten niet gevoeld. Als het triggerpoint wordt geraakt kan dit soms wel voor een kort, pijnlijk gevoel zorgen. Dit is de spier die samentrekt. Daarna zal deze ontspannen, wat het pijngevoel laat afnemen.

Triggerpoints kunnen op vele verschillende manieren ontstaan. Door een verkeerde beweging bijvoorbeeld, maar ook door langdurig niet te bewegen of instabiliteit. Deze triggerpoints kunnen leiden tot pijn, verminderde kracht, pijnontwijkend gedrag of bewegingsbeperkingen. Door Dry Needling en bijbehorende oefeningen helpen de fysiotherapeuten van TotalVit je met het ontspannen van je spieren waardoor je beweeglijkheid, kracht en coördinatie vergroot worden. Dry Needling is vaak onderdeel van een totale behandeling voor je herstel.

Dry Needling kan voor mensen hetzelfde lijken als acupunctuur, maar er zijn toch grote verschillen. Bij acupunctuur gaat het om meerdere naalden die invloed hebben op de energie in het lichaam. Bij Dry Needling wordt er vaak gebruik gemaakt van één naald die zich richt op het triggerpoint.

Bij TotalVit bieden we deze Dry Needling specialisatie aan. Neem eens contact met ons op voor Dry Needling in Groesbeek.

Dry needling Groesbeek Nijmegen

Geïnteresseerd?