sport 024- 3976251  fysio 024- 3977077
sport:  fysio: 

Fysiotherapie

Fysiotherapie

TotalVit is een fysiopraktijk in Groesbeek. Onze werkwijze is simpel en duidelijk. Iedereen krijgt een intake gesprek waarin we een beeld vormen van jouw klachten. Na dit gesprek vindt er een onderzoek plaats. Hieruit volgt onze conclusie en starten we met behandelen.

Voor onze behandelingen is geen verwijzing van de huisarts noodzakelijk.
Je bent direct welkom!

 

Manuele therapie

Bij TotalVit kun je ook terecht voor manuele therapie. Deze therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut maakt gebruik van technieken om je gewrichten los te maken bij blokkades. Vaak wordt deze therapie ingezet bij klachten van de rug of nek.

Voor manuele therapie is geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut maakt een actief plan voor je herstel na blessure, operatie of ziekte. Door gericht te trainen met een schema onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut, kun je trainen aan het verbeteren van jouw belastbaarheid en werken aan jouw klachten. 

Verschillende van onze fysiotherapeuten zijn ook actief in de sport rondom Groesbeek.  Wij zijn verantwoordelijk voor voetbalteams zoals de Treffers, Groesbeekse Boys en ook bij Golfbaan Rijk van Nijmegen.

 

Longtherapie

Met longklachten zoals COPD en astma kun je  ook  bij ons terecht. Binnen TotalVit zijn er verschillende groepen actief met deze aandoeningen. Thijs en Julia, onze gespecialiseerde fysiotherapeuten, begeleiden deze groepen. Samen werken we aan ademhalingstechnieken, spierkracht en conditie. 

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek een triggerpoint in de spier aanprikt. Een triggerpoint is een knoop in de spier die voor veel pijnklachten kan zorgen. Door te prikken krijgt je een aanspanning van de spier, waardoor hij lokaal kan ontspannen en de klachten verminderen. 

Bij TotalVit hebben verschillende fysiotherapeuten  deze dry needling specialisatie.

Medical taping

Medical taping is ontworpen om beweging van spieren en gewrichten te beperken. De liftende werking van Kinesio Tape stimuleert de afvoer van vocht en zorgt voor druk en pijnvermindering in de weefsels. De bewegingsvrijheid neemt toe waardoor het herstelproces bevorderd wordt. Dit betekent verkorting van de blessuretijd. Daarnaast is taping ook in te zetten bij hooikoorts, borstkanker, littekens, menstruatieklachten, misselijkheid en maagklachten, COPD, enkelinstabiliteit, hielspoor, hamstringklachten, knie klachten, zweepslag, tennisarm, carpaal tunnelsyndroom, golfarm, lage rugklachten, hoofdpijn en nekklachten en schouder klachten.

Fasciatherapie

Fascia is het officiële woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, gewrichten, botten en organen omgeven. Maar niet alleen verbindt het; het zorgt er ook voor dat spieren en zenuwen soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen. Fascia bevatten veel zenuwuiteinden en als het in een slechte conditie is kan het pijn veroorzaken. Ook kan door verklevingen in de fascia de beweeglijkheid beperkt zijn. Er zijn specifieke behandeltechnieken en oefeningen om de conditie van de fascia te verbeteren.

David™ Rugtraining

Het David Spine Concept bestaat uit wetenschappelijk onderbouwde meet- en trainingsapparatuur speciaal voor rug- en nekklachten. De apparaten zijn specifiek ontworpen om op een veilige, maar effectieve wijze, de kracht, mobiliteit en coördinatie van uw rug en nek in kaart te brengen en ook te trainen.

Doordat u goed gefixeerd in de apparaten zit, worden ook daadwerkelijk de zwakke gebieden van uw wervelkolom getraind. Alle apparaten zijn uitgerust met een touch screen waarop te zien is hoeveel herhalingen u moet maken en ook welke snelheid u moet aanhouden voor het beste resultaat. Aan het einde van elke training kunt u invullen hoe makkelijk of hoe zwaar de oefening was, zodat we constant feedback krijgen op de training en indien nodig aanpassingen kunnen maken in de behandeling. U zult snel vermindering van uw nek- of rugklachten ervaren!

Herstel op het veld

Door de samenwerking met de Treffers en golfbaan Rijk van Nijmegen hebben wij de unieke mogelijkheid om op het veld te behandelen en om de revalidatie voort te zetten middels sport specifieke (herstel) training. Hierdoor zorgen wij er voor dat je niet alleen fysiek weer in goede staat terug keert, maar dat je lichaam ook daadwerkelijk klaar is om de handelingen uit te voeren op het gewenste niveau.

Geïnteresseerd?

TotalVit

Gezondgroesbeek.nl

SanaVit - Total Spirit

TotalVit Fysiotherapie

Cranenburgsestraat 23b
6561 AM Groesbeek
Tel: 024 3977077
E-mail:

TotalVit Sport

Cranenburgsestraat 23b
6561 AM Groesbeek
Tel: 0243976251
E-mail:


© Copyright TotalVit - website: Van Dongen Design