Skip to main content
sport:       fysiotherapie:

Het team van TotalVit

Eric Hormes

Gespecialiseerd in Revalidatie, Dry Needling en COVID-19 Revalidatie

Mensen begeleiden naar een prestatieniveau waar zij zichzelf niet kunnen brengen, met als resultaat weer optimaal kunnen functioneren en participeren, zowel in het dagelijkse leven als in de sport, dat is mijn doel als fysiotherapeut. De mens achter de klacht is daarbij voor mij ook erg belangrijk en ik vind het belangrijk ervoor te zorgen dat deze zich gezien en gehoord voelt.

In 2018 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool Thim van der Laan voor fysiotherapie te Nieuwegein. Sindsdien heb ik in meerdere praktijken gewerkt, hierbij heb ik verschillende ervaringen opgedaan in onder andere COPD training, orthopedische revalidatie en de behandeling van (acute) sportgerelateerde klachten.

In 2019 heb ik de opleiding Myofasciale pijn in Groningen gevolgd. Myofasciale triggerpoints, vaak ‘spierknopen’ genoemd, zijn lokale verhardingen in spieren die kunnen zorgen voor lokale en uitstralende pijn. Daarnaast kan het zorgen voor verkorting van spieren met als gevolg een eventuele bewegingsbeperking in gewrichten.

Triggerpoints zijn vaak een gemiste diagnose. De oorzaak hiervan is vaak een gebrek aan kennis van myofasciale pijn. Hierdoor blijven mensen vaak te lang rondlopen met onbegrepen pijnklachten. Deze specialisatie heb ik in oktober 2019 in Groningen afgerond met de laatste module: Triggerpoint Dry Needling.

Naast mijn werk sport ik graag en breng ik veel tijd door met familie en vrienden. 

Raoul Moreira

Algemene fysiotherapie 

Ik ben sinds 2021 afgestudeerd als fysiotherapeut. Als sport heb ik van jongs af aan veel boardsports(skate/snow/surf) beoefend. In de tussentijd heb ik mij verdiept in capoeira, fitness en breakdance. Altijd kunnen doen wat je wilt vind ik heel belangrijk en ik daag mezelf ook uit om dit na te leven.

Vanuit mijn brede interesses heb ik mij gespecialiseerd in het aanleren van nieuwe manieren van bewegen. Dat is iets dat hard nodig is, vooral als je last hebt van een blessure. De uitdaging is om alsnog naar je sport- of bewegingsdoel te komen, maar dan op een andere manier. Ik help je om het stap voor stap op te bouwen.

Het doel daarbij is om je bewegingen zo efficiënt mogelijk te laten uitvoeren, zodat je iets nieuws op kunt bouwen. Dit lukt het beste wanneer je goed kan reageren op de signalen van je lijf en kunt aanpassen. Met een scherpe bewegingsanalyse gaan we zo precies mogelijk naar de volgende stap.

Ik zie je graag in de praktijk.

Sem Gerrits & Jim Jansen

Sportinstructeurs

Sem:
Mijn reis in de wereld van sport begon 17 jaar geleden met ijshockey. Die eerste kennismaking met de adrenaline en de uitdagingen van een competitieve sport legde het fundament voor mijn passie voor bewegen en gezondheid. Het was echter pas in de sportschool dat ik besefte dat er een heel universum van mogelijkheden was om zowel fysieke als mentale doelen te bereiken en jezelf constant uit te dagen.

Mijn persoonlijke liefde voor atletische oefeningen heeft me geïnspireerd om anderen te laten zien dat afwisseling en creativiteit de sleutel zijn tot het behalen van indrukwekkende resultaten. Ik geloof dat sporten geen routine mag zijn, maar een avontuur waarin we samen de grenzen van ons lichaam verkennen.

Een ander aspect dat ik altijd heb gekoesterd, is het contact met mensen. Elk individu is uniek, met hun eigen doelen en behoeften. Daarom ben ik toegewijd aan luisteren naar onze leden en aanpassen van mijn benadering om hen te ondersteunen op hun reis naar een gezonder en fitter leven

Jim:
Als personal trainer zorg ik ervoor dat jij je fitnessdoelen bereikt. Samen werken we aan het opbouwen van kracht, het verbeteren van je conditie en het creëren van een gezonde levensstijl. Ik motiveer je tijdens elke training en geef je persoonlijk advies om het maximale uit jezelf te halen. Laten we samen aan de slag gaan om jouw doelen te bereiken. 

Zelf heb ik een sportcursus tot sportinstructeur gevolgd bij ClubJoy. Ik leer veel door zelf aan de slag te gaan in de sportschool en verdiep mij zelf in bepaalde trainingen en oefeningen. 

Plezier staat bij mij hoog in het vaandel, zelf ben ik altijd in voor een praatje en een beetje gezelligheid. Zonder plezier in het sporten gaan we niet het uiterste eruit halen. 

In mijn privétijd ben ik graag bezig met sporten in de sportschool of voetballen. Ik ga graag met familie en vrienden op pad en ontdek het liefst de gehele wereld! 

Zie ik jou bij TotalVit? 

 

 

Geïnteresseerd?