sport:       fysiotherapie:

Het team van TotalVitAnjo Siemes

Anjo Siemes

Gespecialiseerd in Hydrotherapie en Oedeemtherapie

Sinds 1 september 2021 ben ik aan het werk bij TotalVit. Mijn naam is Anjo Siemes en ben hier vooral aan het werk in het zwembad. 

Al sinds mijn opleiding heb ik kennis gemaakt met fysiotherapie in het water en daarin ben ik mij ruim 20 jaar geleden verder gaan specialiseren. Ik heb diverse cursussen gevolgd om met name reumatische, orthopedische en neurologische cliënten te kunnen behandelen. 

Bij mijn vorige werkgever heb ik dit sinds 2000 met veel plezier kunnen doen. Daar wilde men echter af van hydrotherapie en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe locatie die wel in deze vorm van therapie geïnteresseerd is. Bij TotalVit is een mooi bad om dit onderdeel verder uit te breiden. 

Persoonlijk is bewegen een belangrijk onderdeel van mijn leven daarom ga ik in mijn vrije tijd graag lange afstanden wandelen met mijn man en hond, dans ik graag en doe één keer per week aan yoga. Daarnaas heb ik ook nog tijd voor vrijwilligerswerk: oppassen op een buurkindje, zwemmen met mensen met een beperking en ben ik secretaresse van een dansvereniging. 

Eric Hormes

Gespecialiseerd in Revalidatie, Dry Needling en COVID-19 Revalidatie

Mensen begeleiden naar een prestatieniveau waar zij zichzelf niet kunnen brengen, met als resultaat weer optimaal kunnen functioneren en participeren, zowel in het dagelijkse leven als in de sport, dat is mijn doel als fysiotherapeut. De mens achter de klacht is daarbij voor mij ook erg belangrijk en ik vind het belangrijk ervoor te zorgen dat deze zich gezien en gehoord voelt.

In 2018 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool Thim van der Laan voor fysiotherapie te Nieuwegein. Sindsdien heb ik in meerdere praktijken gewerkt, hierbij heb ik verschillende ervaringen opgedaan in onder andere COPD training, orthopedische revalidatie en de behandeling van (acute) sportgerelateerde klachten.

In 2019 heb ik de opleiding Myofasciale pijn in Groningen gevolgd. Myofasciale triggerpoints, vaak ‘spierknopen’ genoemd, zijn lokale verhardingen in spieren die kunnen zorgen voor lokale en uitstralende pijn. Daarnaast kan het zorgen voor verkorting van spieren met als gevolg een eventuele bewegingsbeperking in gewrichten.

Triggerpoints zijn vaak een gemiste diagnose. De oorzaak hiervan is vaak een gebrek aan kennis van myofasciale pijn. Hierdoor blijven mensen vaak te lang rondlopen met onbegrepen pijnklachten. Deze specialisatie heb ik in oktober 2019 in Groningen afgerond met de laatste module: Triggerpoint Dry Needling.

Naast mijn werk sport ik graag en breng ik veel tijd door met familie en vrienden. 

Daniel

Dorien Arwert

Gespecialiseerd in Revalidatie, Oefentherapie, Sportblessures, Fascia Therapie, Triggerpoint Therapie, Medical Taping en Medical Cupping

Sinds 2013 ben ik fysiotherapeut en sinds 1 maart 2022 maak ik onderdeel uit van het leuke team van TotalVit! In mijn vrije tijd sport ik graag. Op dit moment hou ik me vooral bezig met tennis, hardlopen en fitness. Daarnaast hou ik ervan om buiten te zijn en om creatief te werk te gaan.

Als er iets is wat ik als fysiotherapeut heb geleerd de afgelopen jaren, is dat het belangrijk is om het totaalplaatje te bekijken om herstel blijvend te maken. Niet alleen de symptomen behandelen, maar erachter komen wat de oorzaak is van de klacht. Waar liggen de valkuilen? Welke eventuele belemmeringen zijn er met betrekking tot volledig herstel en hoe pakken we dit aan?

Als fysiotherapeut vind ik het belangrijk om samen met de cliënt te kijken naar de best mogelijke behandeling. Een cliënt die na een behandeltraject tevreden en klachtenvrij de deur uitloopt, geeft mij veel voldoening. Ik kan hulp bieden bij de meeste gewricht-, spier- of bindweefsel problemen. Daarnaast kun je bij mij terecht voor allerlei chronische trajecten, waarbij we werken aan onderhoud en verbetering van kwaliteit van leven.

Ik ben een fysiotherapeut die niet alleen hands-on werkt, maar ook graag samen met de cliënt aan de slag gaat in de fitnesszaal of in het zwembad. Een combinatie van hands-on behandelingen en actieve oefentherapie geeft naar mijn ervaring de beste resultaten. Ben je bang dat oefentherapie niks is? Ik ben goed in het motiveren van mensen en ik maak het oefenen behalve effectief, ook zo leuk en uitdagend mogelijk! 

Daniel Hendriks

Fitness instructeur, personal trainer en masseur

Ervoor zorgen dat mensen hun volledige fysieke potentieel kunnen bereiken is waarom ik dit werk zo leuk vind. Mensen begeleiden naar verschillende doelen: van afvallen tot spiermassa opbouwen en van een beter slaapritme tot aan een ontspanningsmassage. Geen uitdaging is te gek en ik zal er alles aan doen om samen met jou je doelstelling op een leuke manier te bereiken!

Sinds 2015 ben ik werkzaam bij TotalVit. Hierdoor ben ik bekend met veel gezichten en juist dit persoonlijke contact maakt het werk nog leuker. In deze jaren ben ik gestart als instructeur en heb ik de Fitvak opleidingen afgerond. Na een aantal jaar ben ik me meer gaan focussen op persoonlijke begeleiding en heb ik de personal training opleidingen van LAPT afgerond en de Henselmans PT cursus gedaan. Hierdoor kan ik jou nog beter begeleiden naar specifieke doelstellingen.

Naast fysieke inspanning is ontspanning ook heel belangrijk voor groei en herstel. Vandaar ben ik me gaan verdiepen in massagetechnieken en ben ik vanaf medio 2022 ontspanningsmasseur bij TotalVit. Ik help je graag met het losmaken en tot rust komen van het lichaam zodat je weer optimaal kan presteren zowel in de sportschool als in het dagelijks leven! Want dat is waar het uiteindelijk om gaat, optimale prestatie kunnen leveren! We hebben namelijk maar één lichaam, laten we deze zo goed mogelijk benutten!

Daniel
Maaike van Meteren

Maaike van Meteren

Fitness trainer/gewichtsconsulente en assistent manager

Mijn naam is Maaike van Meteren en ik ben vanaf 1 augustus 2021 werkzaam bij TotalVit!

Wat ik graag doe is het motiveren, enthousiasmeren en begeleiden van mensen in de fitnesszaal, zowel op het gebied van voeding als bewegen! In deze tijd krijgen we steeds meer te maken met overgewicht wat gezondheidsrisico’s voor de toekomst met zich meebrengt.

Om deze reden is het werken aan een gezonde leefstijl niet meer weg te denken uit ons leven en daar wil ik graag samen met jou graag aan werken! Maar ook geef ik verschillende groepslessen zoals Spinning, Body-Pump, BBB, Buikspierkwartier en Pilates.

In 2007 heb ik mijn CIOS opleiding tot Sport en Beweging coördinator afgesloten en ben toen gaan werken bij Sportsereen tot 2016. Daarna heb ik vijf jaar met veel plezier gewerkt bij Sanasport in Nijmegen waar ik de Functional Movement Screening cursus heb gevolgd. Dit is een test die we gebruiken bij de intake om veel gerichter een sportplan op maat samen te kunnen stellen.

Ook heb ik in die tijd de opleiding gewichtsconsulente van de AALO gevolgd om het plaatje compleet te maken. Dat zorgt ervoor dat ik gericht met je aan de slag kan gaan om je persoonlijke doelen te behalen!

Geïnteresseerd?

Contact

Cranenburgsestraat 23b
6561 AM Groesbeek
Tel: 024-3976251
Whatsapp: 06-82062079
E-mail:


© Copyright TotalVit - website: Van Dongen Design - Inloggen