Skip to main content
sport:       fysiotherapie:

Het team van TotalVit

Eric Hormes

Gespecialiseerd in Revalidatie, Dry Needling en COVID-19 Revalidatie

Mensen begeleiden naar een prestatieniveau waar zij zichzelf niet kunnen brengen, met als resultaat weer optimaal kunnen functioneren en participeren, zowel in het dagelijkse leven als in de sport, dat is mijn doel als fysiotherapeut. De mens achter de klacht is daarbij voor mij ook erg belangrijk en ik vind het belangrijk ervoor te zorgen dat deze zich gezien en gehoord voelt.

In 2018 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool Thim van der Laan voor fysiotherapie te Nieuwegein. Sindsdien heb ik in meerdere praktijken gewerkt, hierbij heb ik verschillende ervaringen opgedaan in onder andere COPD training, orthopedische revalidatie en de behandeling van (acute) sportgerelateerde klachten.

In 2019 heb ik de opleiding Myofasciale pijn in Groningen gevolgd. Myofasciale triggerpoints, vaak ‘spierknopen’ genoemd, zijn lokale verhardingen in spieren die kunnen zorgen voor lokale en uitstralende pijn. Daarnaast kan het zorgen voor verkorting van spieren met als gevolg een eventuele bewegingsbeperking in gewrichten.

Triggerpoints zijn vaak een gemiste diagnose. De oorzaak hiervan is vaak een gebrek aan kennis van myofasciale pijn. Hierdoor blijven mensen vaak te lang rondlopen met onbegrepen pijnklachten. Deze specialisatie heb ik in oktober 2019 in Groningen afgerond met de laatste module: Triggerpoint Dry Needling.

Naast mijn werk sport ik graag en breng ik veel tijd door met familie en vrienden. 

Geïnteresseerd?