Skip to main content
sport:       fysiotherapie:

Over ons

TotalVit is een sport- en ontspanningscentrum in Groesbeek. Of je nu aan spierkracht werkt of wil sporten met specifieke klachten: bij ons kan iedereen deskundige begeleiding van trainers en fysiotherapeuten krijgen. Hier kun je samen met onze trainers werken aan je gezondheid op jouw eigen manier. Wij bieden een gevarieerd aanbod aan sport gecombineerd met een heerlijk stukje ontspanning aan.

Bij TotalVit vind je verschillende fitnesszalen, waarin iedereen op zijn eigen manier kan trainen: functioneel, met de focus op spierkracht en/of spieropbouw, als je wilt afvallen of als je aan je conditie en uithoudingsvermogen wilt werken. Als je je inschrijft bij ons, maken we eerst even kennis en leiden we je rond. Door middel van een intake gesprek, FMS beweegtest en fietstest kijken we wat jouw niveau, wensen en doelen zijn. Op basis daarvan maken we een persoonlijk sportplan en trainingsschema op maat. In de zaal is vervolgens altijd persoonlijke begeleiding aanwezig. Daarnaast bieden wij een breed aanbod aan groepslessen aan, zowel in de groepsleszalen als in ons verwarmde zwembad. Bij Maaike kun je ook terecht voor een persoonlijk voedingsplan!

TotalVit Gezond Groesbeek

In ons wellness gedeelte vind je een verwarmd zwembad, meerdere sauna’s, een stoomcabine, een zonnebank en kun je terecht voor ontspanningsmassages. Hiermee willen we iedereen de optie geven om naast sporten ook heerlijk te ontspannen.

Onze fysiotherapie praktijk biedt onderdak aan diverse specialismes. Je kunt bij ons onder andere terecht voor reguliere fysiotherapie, hydrotherapie, dry needling, sportrevalidatie, oedeemtherapie, warmtetherapie en covid revalidatie. Al onze behandelingen worden gebaseerd op een persoonlijk behandel- en trainingsprogramma, waarvan de resultaten gedurende het gehele traject worden bewaakt en waar nodig worden bijgesteld. 

TotalVit wellness

Historie

TotalVit heeft Total Spirit overgenomen in 2019 en vanaf dat moment is er veel gebeurd. Dankzij de uitbraak van COVID-19 in maart 2020, was de start moeilijk. Dit bood echter wel de mogelijkheid om een aantal zaken op te pakken, zoals de renovatie van het gehele wellness gedeelte en de sportzalen beneden.

Het zwembad is volledig gerenoveerd, de sauna en stoomcabine zijn opnieuw voorzien van meubilair en het plafond is geheel vervangen. De groepsleszaal is vernieuwd met nieuwe ledverlichting, er is een nieuwe vloer geplaatst, de spiegels zijn vervangen en de muren zijn weer fris geschilderd. Aan de buitenkant is de zaal voorzien van mooie bestickering. Daardoor heeft niet iedereen die voorbij loopt direct inkijk in de lessen. De spinningzaal heeft ook een upgrade gekregen met ledverlichting, metalen lambrisering en de spinningfietsen zijn ook volledig opgeknapt.

Vanaf juni 2021 zijn we begonnen met een nieuw team aan personeel bij TotalVit en een nieuw plan van aanpak. Daniel is al heel wat jaren werkzaam bij ons en nog steeds enthousiast. Als instructeur en masseur is hij vaak te zien bij TotalVit en hij is dan ook actief betrokken bij de plannen voor de toekomst. In augustus 2021 is Maaike bij ons team gekomen als enthousiaste instructrice. Zij is een echte aanwinst in de zaal. In haar vele groepslessen en met haar motiverende aanpak, neemt ze mensen echt mee in het sporten. Naast instructrice is Maaike voedingscoach en kan ze iedereen helpen om een voedingsplan te maken. Dit zorgt voor betere resultaten op de langere termijn.

Fysiotherapie

Begeleiding in en rondom het sporten is voor TotalVit één van de speerpunten geworden in het nieuwe beleid. Fysiotherapie is een essentieel onderdeel van kwalitatief goede begeleiding. Dit was de reden om een eigen fysiotherapie praktijk te starten, een droom die we in september 2021 werkelijkheid hebben laten worden. We zijn toen gestart met fysiotherapeute Anjo, die voornamelijk hydrotherapie en oedeemtherapie verzorgt. In oktober 2021 is Eric bij het fysiotherapie team gekomen. Hij heeft vooral veel ervaring op het gebied van sportrevalidatie en heeft zich recent gespecialiseerd in long covid therapie.

Vanaf maart 2022 is ook Dorien toegevoegd aan het team fysiotherapie. Zij heeft ervaring met o.a. zowel sportrevalidatie, hydrotherapie en triggerpoint therapie. We zijn erg blij dat de basis van ons sport- en fysio team nu staat en hopen dit spoedig verder uit te kunnen breiden.

Fysiotherapie Groesbeek

Toekomst

Mede door de overname, de langdurige corona periode en wisselvalligheid hierin, hebben we flink wat tegenslagen te verduren gekregen. Vanaf nu zijn we weer in de opbouwende fase, daardoor is er meer ruimte voor extra begeleiding in de zaal en groepslessen op het rooster. Naast deze investeringen in het personeel, zijn we druk bezig om te kijken naar wat we nog meer kunnen doen voor de leden. We zijn in elk geval hard aan het werk om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat zaken in de basis weer goed georganiseerd zijn voor al onze leden, patiënten en hotelgasten.

Geïnteresseerd?